• 水月聚场:新剧场主义滨水商业
    龙湖苏州星湖天街 LONGFOR SUZHOU PARADISE WALK
    • 项目类型
      商业综合体
    • 项目尺度
      4公顷
    • 委托方
      沪苏龙湖
    • 景观设计
      FLO
    • Sector
      Commercial Complex
    • Size
      4 Ha
    • Client
      LONGFOR HUSU
    • LA Architect
      FLO

    星湖天街是社区型商业综合体,位于苏州工业园区阳澄湖畔,地块被一条现状河流横穿。景观紧扣基地痛点,提出“都市新剧场主义”,以水月为题营造IP式欢乐聚场。围绕剧场,设计借水岸边界、建筑眺台和空中连桥创造层层环抱的立体观演和休闲停留界面。为了拉接被分割的地块,景观借力于自然优势,在沿河界面布置一系列对话式景观元素,营造公园般的放松滨水休闲氛围,为商业提供了一个强参与性的复合多功能场地。

    Longfor Suzhou Paradise Walk is a community-based commercial complex located on the bank of Yangcheng Lake in Suzhou Industrial Park. The plot is crossed by an existing river. The "New Urban Theaterism" is proposed to create an IP-orientated gathering space with the theme of water and moon. Around the theater, the boundary of the river bank, the architectural gazebo and the sky bridge are designed to create a three-dimensional performance and leisure interface. In order to link the subdivided plots, the landscape takes advantage of nature to create a series of dialogues along the river interface, providing opportunities of participatory place-making with multi-functions.

    水月聚场:新剧场主义滨水商业
    龙湖苏州星湖天街 LONGFOR SUZHOU PARADISE WALK
    • 项目类型
      商业综合体
    • 项目尺度
      4公顷
    • 委托方
      沪苏龙湖
    • 景观设计
      FLO
    • Sector
      Commercial Complex
    • Size
      4 Ha
    • Client
      LONGFOR HUSU
    • LA Architect
      FLO

    星湖天街是社区型商业综合体,位于苏州工业园区阳澄湖畔,地块被一条现状河流横穿。景观紧扣基地痛点,提出“都市新剧场主义”,以水月为题营造IP式欢乐聚场。围绕剧场,设计借水岸边界、建筑眺台和空中连桥创造层层环抱的立体观演和休闲停留界面。为了拉接被分割的地块,景观借力于自然优势,在沿河界面布置一系列对话式景观元素,营造公园般的放松滨水休闲氛围,为商业提供了一个强参与性的复合多功能场地。

    Longfor Suzhou Paradise Walk is a community-based commercial complex located on the bank of Yangcheng Lake in Suzhou Industrial Park. The plot is crossed by an existing river. The "New Urban Theaterism" is proposed to create an IP-orientated gathering space with the theme of water and moon. Around the theater, the boundary of the river bank, the architectural gazebo and the sky bridge are designed to create a three-dimensional performance and leisure interface. In order to link the subdivided plots, the landscape takes advantage of nature to create a series of dialogues along the river interface, providing opportunities of participatory place-making with multi-functions.